MINDFULNESS OG COMPASSION

Jon Kabat-Zinn, der er en af dem, der har udviklet metoden oprindeligt definerer mindfulness sådan: Mindfulness er evnen til at være opmærksom på en bevidst måde i det aktuelle øjeblik – uden at dømme  eller vurdere det, man oplever.

Mindfulness handler om opmærksomhed og vores evne til at være opmærksomme med vilje.  At øve Mindfulness er træning i evnen til at være opmærksomme på det vi ønsker, når vi ønsker det.  I mindfulness træner vi at være den, der styrer vores opmærksomhed i stedet for, at vores opmærksomhed blot styres af vores tanker eller af det, der sker i vores liv. Man kan sige, at vi træner at være med det, der er lige i øjeblikket uden hele tiden at have travlt med at lade sig gribe af tanker – om det er godt eller skidt, om vi kan lide det eller ej.

Mindfulness har vist sig at være en god metode i forbindelse med behandling af stress, angst, smerter  og i forebyggelsen af depressioner. Mindfulness styrker generelt vores evne til at være mere nærværende, opnå større evne til at kunne iagttage os selv og andre, opnå og bevare den indre ro og opnå en højere livsglæde og bedre  almen helbred