Parterapi

Er du bosat i eller omkring Randers, og leder du og din partner efter en kompetent og erfaren parterapeut? Så er du kommet til det rette sted.

Mange par oplever, at det kan være svært at få parforholdet til at fungere i en travl hverdag med børn, arbejde, fritid og andre forpligtelser. Mange par kæmper med, at der er problemer med kommunikationen mellem dem, har svært ved at forstå hinanden, manglende kvalitetstid og udfordringer knyttet sammen med intimitet og sex.

Som psykolog tilbyder jeg parterapi i Randers, hvor vi skaber et rum og en mulighed for at arbejde konstruktivt med de problemer, som I som par står i. I terapien får I tid og ro til at sætte ord på jeres følelser, frustrationer, tanker, ønsker og behov, så I begge bliver lyttet til.

Kompetent parterapi i Randers og omegn

I et parterapiforløb hos mig, arbejder vi med at give kærligheden de bedste betingelser for at blomstre. Jo bedre I er til at give udtryk for jeres længsler og behov, og jo mere åbenhed og generøsitet der er i jeres forhold – jo bedre vilkår giver I jeres parforhold.

En af mine fornemmeste opgaver er at mindske misforståelser, afstand og konflikter mellem jer. Jeg er altid nærværende, omhyggelig og har som psykolog mange års erfaring med at gøre svære snakke konstruktive samt at dele mine iagttagelser med jer.

I parterapi arbejdes der ofte med, hvordan I som par kan komme til at tale konstruktiv sammen og forstå, hvad den anden siger. Det kan være en af forudsætningerne for at kunne acceptere uenighed og forskellighed.

Når I har samtaler med mig, vil I få sparring og redskaber til at komme tættere på hinanden og løse de problemstillinger, som I kæmper med i jeres parforhold.

Genskab kærligheden med parterapi

Årsagen til parterapi kan være meget forskellige for hver enkelt parforhold. Men fælles for alle, der kommer i parterapi, er, at begge parter har et ønske om en ordentlig afklaring, fornyet indsigt og forståelse – både i partneren, men i særdeleshed også i sig selv.

Ofte har problemerne i parforholdet eksisteret i længere tid, før man søger hjælp. Gentagne konflikter og frustrationer er kendte scenarier hos par, der har været sammen i længere tid. Ofte forsøger parret selv at løse problemerne i forholdet. Et udfald heraf kan være flere skænderier og derved større afstand til hinanden, mindre fortrolighed og ingen nærhed. I parterapi kan et af fokusområderne være at få jer tættere forbundet, så I bliver bedre til den daglige kommunikation.

Her hos Randers Psykolog arbejder jeg med udgangspunkt i en effektiv terapeutisk model, der giver gode resultater. I min terapitilgang tager jeg udgangspunkt i, hvordan vi som mennesker forstår os selv og forstår vores omverden, og ikke mindst forstår vores partner og parforhold.

Har I behov for parterapi?

Der kan være mange grunde til at søge parterapi, og der behøver nødvendigvis ikke at være en akut krise i forholdet, før parterapi kan være godt for forholdet.

Mange hverdagsproblemer og gnidninger kan afhjælpes via en bedre forståelse for og samtale med vores partner. Men det kan være svært at tage hul på de samtaler.

Alle kan have behov for parterapi. Man behøver ikke have voldsomme problemer for at gå i parterapi – tværtimod. Det er ingen skam at søge parterapi. Det er derimod en skam ikke at gøre noget ved problemerne og udfordringerne i parforholdet, og heldigvis er det blevet mere og mere almindeligt at starte i et parterapiforløb.

Det bedste er, hvis I kommer i tide, inden problemerne har vokset sig store. Det vil sige, mens I stadig har en åben kommunikation og med mellemrum kan mærke de kærlighedsfølelser, der bragte jer sammen.

Med min terapeutiske tilgang hjælper jeg begge parter til en bedre indbyrdes forståelse via samtalebaseret parterapi.

Gode grunde til at begynde i parterapi

  • I oplever, at I har svært ved at tale sammen, at der er dårlig kommunikation mellem jer i hverdagen, hvor samtalerne ofte er mere negative end positive. Det kan være, at I oplever de samme tilbagevendende konflikter, som er både opslidende og fjendtlige.
  • Den ene af jer er i tvivl, om I skal fortsætte jeres parforhold eller ej.
  • I føler mangel på tillid til hinanden, og I kæmper for at overleve frem for at samarbejde og leve sammen.
  • Hvis gnisten i jeres parforhold er væk. I taler ikke længere sammen om, hvad I inderst inde føler og undgår eventuelle konflikter med hinanden.
  • Manglende sexlyst eller utroskab.
  • Lange sygdomsforløb, enten psykisk eller fysisk, som er ekstra krævende for et parforhold.
  • Har svært ved at blive enige om børneopdragelse.
  • Sammenbragt familie med dine og mine børn.
  • For meget arbejde og andre gøremål i hverdagen og for lidt tid til hinanden, så den nære kontakt er forsvundet.
  • Bare gerne vil have et endnu bedre parforhold.

Kontakt mig allerede i dag hvis du søger parterapi

Er der tvivl om, hvorvidt I bør starte i parterapi hos mig, er der nogle ting I gerne vil have uddybet eller har I spørgsmål til mig eller processen, så er I altid meget velkomne til at ringe til mig på telefon 53 60 08 94, sende en mail dionnepedersenpsykolog@gmail.com eller til at udfylde kontaktformularen. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt!